Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Clinic bij De Houtrib, Lelystad, 27 april 2005

Auteur: Thijs van Valkengoed

Op woensdag 27 april hebben Jolijn en ik in ons eigen Lelystad een clinic gegeven aan twintig zwemmers van de wedstrijdselectie van Z&PC De Houtrib. Het was ontzettend leuk om aan deze enthousiaste ploeg een clinic te geven! Zelfs de trainers Anja en Daphne gingen te water om mee te doen! Een enkel uurtje op de vroege morgen was natuurlijk veel te kort, dus de clinic krijgt beslist nog een vervolg.
De zwemmers hadden de clinic “verdiend” met sponsorzwemmen voor Jolijn. Om Jolijn te ondersteunen in haar ambities bij TZA en met name haar reiskosten omlaag te brengen, hadden de trainers Patrick Lahuis en Marieke Werkman het sponsorzwemmen georganiseerd. Marieke vond het bovendien een goede training voor de jongens en meisjes.
De twintig zwemmers van De Houtrib, groot en klein, hadden op 6 april drie kwartier achter elkaar banen gezwommen en zelfs de allerjongsten kwamen in de buurt van de honderd banen, geweldig! Ook de trainers Daphne en Patrick zwommen hun baantjes mee en er was zelfs een afvaardiging van de kunstzwemafdeling! Hulpvaardige ouders droegen hun steentje bij door aan de badrand banen te tellen.
De opbrengst van het sponsorzwemmen werd aan het eind van de clinic bekend gemaakt en alle inspanningen van de zwemmers leverden een geweldig bedrag op, dat Jolijn in staat stelt weer een heleboel reisjes te maken naar het Sloterparkbad in Amsterdam!
Jolijn was zeer blij en verrast en bedankte alle kanjers van ons eigen Lelystadse cluppie (en natuurlijk de door de zwemmers gevonden sponsoren) voor de geweldige inzet en steun!