Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Schoolslagclinic Zwemvereniging De Otters Axel, 25 april 2006

Auteur: Thijs van Valkengoed

Dinsdag 25 april reisde ik af naar Zeeland voor een schoolslagclinic bij Zwemvereniging "De Otters" uit Axel. De clinic was een onderdeel van de viering van het 30 jarig bestaan van de vereniging. Zo waren De Otters in het kader van het jubileum ook afgereisd naar Eindhoven om een ochtendsessie van de Dutch Open Swim Cup mee te maken. Tevens hadden ze zich in het zwemparadijs vermaakt. Bij aankomst in Axel werd ik hartelijk ontvangen door familie Platjouw. Vanuit hun huis reden we naar het nieuwe zwemcomplex in Terneuzen.

In de kantine zaten al een heleboel ouders en zwemmers te wachten tot alles ging beginnen. Na het voorstellen kregen we bezoek van de burgemeester van Terneuzen (Axel hoort bij de gemeente Terneuzen). Hij reikte een plaquette uit met de wapens erop van steden en dorpen uit de gemeente voor het jubileum van de Zwemvereniging. Ik weet zeker, dat die een mooi plekje bij de club krijgt.

Na het officiŽle gedeelte begonnen we met de clinic. Alle niveaus waren in het zwembad aanwezig en alle zwemmers en zwemsters waren even enthousiast. De clinic was gericht op schoolslag en we ging van start met oefeningen voor het watergevoel. Daarna oefeningen voor de armen en vervolgens waren de benen aan de beurt. Nadat we armen en benen hadden behandeld, gingen we verder met hele slag. Als afsluiting deden we nog een schoolslagestafette.

Na de clinic was er natuurlijk gelegenheid voor de kinderen om een handtekening te krijgen, op de foto te gaan en natuurlijk om vragen te stellen. Na nog wat napraten kwam aan deze leuke dag helaas een einde. Een pluim voor alle schoolslagtalenten bij De Otters, want iedereen had erg goed zijn best gedaan!