Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Clinic Westland Dijkglas, 28 mei 2006

Auteur: Thijs van Valkengoed

Zondagochtend 28 mei trainden de zwemmers van Zwemvereniging "Westland Dijkglas" net als menig andere zondagochtend in het Sloterparkbad in Amsterdam. Alleen deze zondag had de trainer, Erik van Uffelen, een verrassing voor zijn zwemmers in petto: een clinic als afsluiting van de trainingen in Amsterdam. Met Erik had ik afgesproken zoveel mogelijk van de slagen te behandelen. We begonnen de clinic met watergevoel en stroomlijnen. Stroomlijnen vind ik erg belangrijk, want door goed te stroomlijnen hoef je minder meters te zwemmen.

Na deze oefeningen gingen we verder met allerlei techniekoefeningen voor de vlinderslag. Nadat de vlinderslag behandeld was, bleek dat de tijd omvloog en dat we verder moesten gaan met het oefenen van keerpunten. Keerpuntoefeningen vind ik altijd nuttig, omdat het vaak de kleine dingen zijn waar veel op te winnen valt. Ook zijn keerpuntoefeningen meestal erg leuke oefening. Na de keerpunten liet ik een aantal startoefeningen zien.

Vervolgens kwamen we uit bij de schoolslag. Mijn specialiteit konden we natuurlijk niet vergeten. Voor de schoolslag deden we een aantal leuke armen- en benenoefeningen en vervolgens besteedden we aandacht aan hele slag. Als afsluiting stond er natuurlijk nog iets leuks op het programma, een uitdaging. Daarbij mochten de zwemmers mij uitdagen op een slag naar hun keuze. Dat was natuurlijk erg grappig en een van de zwemsters probeerde nog te smokkelen door borstcrawl in plaats van schoolslag te zwemmen...

Na de clinic was er natuurlijk nog even tijd voor wat handtekeningen en foto's. Ook werd Erik van Uffelen in het zonnetje gezet. Hij is een enthousiaste trainer van enthousiaste zwemmers. De ouders vonden het belangrijk dat hij op een passende manier werd bedankt voor zijn inzet. Dat is iets dat ik enorm waardeer!