Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Schoolslagclinic Zwemvereniging Zeist, 12 mei 2007

Auteur: Thijs van Valkengoed

Op zaterdag 12 mei 2007 reisde ik naar Zeist voor een schoolslagclinic ter gelegenheid van het 60-jarige jubileum van de Zwemvereniging Zeist. Naast een zwemclinic verzorgde de vereniging ook bijzondere estafettes, een aquadans clinic, een tewaterlating van een auto (verzorgd door de reddingsbrigade), een waterpoloclinic, duiken met luchtflessen in het zwembad, vrijzwemmen en natuurlijk een afsluitend feest met een hapje en een drankje.

Als een van de eerste onderdelen stond de zwemclinic gepland. Na een korte introductie begonnen we met het inzwemmen. De 21 zwemmertjes tussen de 10 en 12 jaar doken er al vrij snel in. De clinic begon met stroomlijnen, een heel belangrijk onderdeel van het wedstrijdzwemmen. Vervolgens besteedden we aandacht aan het starten. Ook hierbij is de stroomlijn natuurlijk erg belangrijk.
Daarna gingen we verder met het ‘echte’ schoolslagzwemmen. Als eerste deden we een aantal oefeningen voor het watergevoel en de armslag, vervolgens gingen we verder met oefeningen voor de beenslag. Als afsluiting tenslotte een schoolslagestafette om zo te oefenen wat we geleerd hadden.

Tijdens de clinic werd er door de club zelfs gebruik gemaakt van een onderwatercamera, waarvan de beelden direct op een groot scherm geprojecteerd werden! Dat was natuurlijk voor de toeschouwers ook erg leuk. Aan het einde van de clinic was er, zoals gebruikelijk, nog tijd voor het stellen van vragen en het uitdelen van handtekeningen.

Tot slot wil ik de organisatie, de trainers en de zwemmers bedanken voor het neerzetten van deze geslaagde clinic op de jubileumdag. Op naar de volgende 60 jaar!