Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Schoolslagclinic Zwemvereniging De Columbiaan

Auteur: Thijs van Valkengoed

Op woensdag 22 augustus vertrokken Jolijn en ik naar Eindhoven om een schoolslagclinic te verzorgen voor zwemvereniging ‘De Columbiaan’. Deze vereniging komt eigenlijk uit Voorhout, maar deze week hadden zij een trainingskamp in Eindhoven. Na enig fileleed kwamen wij uiteindelijk toch op tijd aan in de Tongelreep.

Daar stond de gehele groep al klaar om te starten. Nadat wij de trainers hadden gesproken en de zwemmers hun inzwemmen hadden afgerond, werden wij aan de zwemmers voorgesteld. Vervolgens ging de clinic echt beginnen. De groep werd in tweeën gesplitst en de Jolijn ging met de ene helft aan de slag met stroomlijnen op verschillende manieren, oefeningen voor de onderwaterfase en ten slotte het schoolslagkeerpunt. Zelf ging ik met de rest van start met oefeningen voor het ‘watergevoel’, voor de armslag, de beenslag en ten slotte de hele slag. Na ongeveer drie kwartier poedelen in het water, wisselden de groepjes van helft.

Helaas ging de tijd zo snel dat het niet mogelijk was om af te sluiten met een paar wedstrijdjes, maar wie weet komt dat de volgende keer wel! Nadat wij lekker hadden gedoucht en ons hadden afgedroogd, reden wij achter de auto’s van ‘De Columbiaan’ aan naar hun verblijfplaats. Daar mochten wij mee eten en na het diner was er nog tijd voor wat vragen en natuurlijk voor het zetten van handtekeningen.

Terug thuis aangekomen konden wij terugkijken op een zeer geslaagde dag en wij hopen de zwemmers er het een en ander van opgestoken hebben! Zelf waren wij erg tevreden over de inzet en het talent van de zwemmers!