Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Schoolslagclinic bij De Columbiaan 25 april 2004

Auteur: Thijs van Valkengoed

Op zaterdag 25 april om 6 uur 's avonds kwam ik aan bij het zwembad en clubhuis van De Columbiaan in Voorhout. Veel van de zwemmers die aan de clinic meededen stonden al te popelen om te beginnen. Na het uitreiken van het B-diploma aan de nieuw aankomende talenten was het tijd voor een vragenrondje van de zwemmers, trainers en ouders. Dit vragenrondje ging over bijvoorbeeld, hoeveel ik train, of ik een dieet volg en mijn zwemgeschiedenis. Daarna had ik de eer het C-diploma uitreiken aan de afzwemmertjes om vervolgens de clinic nog even met de trainers door te spreken.

Na het doorspreken van het programma voor de schoolslagclinic begonnen de zwemmers aan de warming up in hun 4-banen 20m. bad (zie foto rechts). Het is ongelovelijk hoe een zwemverening zoveel kan bereiken met beperkte middelen! In de afgelopen 2 seizoen, 2 keer gepromoveerd. Nu zwemmen ze in de landelijke A-competitie van Nederland (het hoogste niveau in Nederland), na kampioen te zijn geworden in de B-competitie. Bekroond tot het meest belovende team van Nederland.
Na het inzwemmen begon de schoolslagclinic met het creëren van watergevoel door te scullen. Na het verbeteren van het watergevoel gingen we verder met het zwemmen van schoolslagarmen. Het doen van techniekoefeningen voor het zwemmen van benen was het volgende op het programma. Uiteindelijk sloten we het techniekgedeelte af met het zwemmen van hele slag schoolslag. Na het techniekgedeelte was er nog even tijd voor een schoolslagestafette om de training af te sluiten.

Na de geslaagde clinic was het tijd om een groepsfoto te maken (foto links) , handtekeningen uit te delen en nog even na te bespreken. Na het zien van de inzet en het talent van de zwemmers en zwemsters van De Columbiaan is het opeens hartstikke logisch hoe een club met beperkte middelen zoveel kan bereiken! Ik wil nogmaals de zwemmers, zwemsters, trainers en ouders bedanken voor hun inzet tijdens deze clinic. Ik vond het geweldig.