Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Schoolslagclinic De Bevelanders 25 september 2004

Auteur: Thijs van Valkengoed

Op zaterdag 25 september kwam ik om half 1 aan in het zwembad in Amsterdam. Daar was de groep zwemmers van De Bevelanders aan het lunchen. Ze waren helemaal uit Kapelle (in Zeeland) gekomen voor dag in Amsterdam. 's Ochtends zijn ze wezen kijken in het krachthonk (het Health Centre) en mochten ze zich vermaken in het subtropische gedeelte van het zwembad. Tijdens de lunch kwam ik me even voorstellen. Na de kennismaking was er tijd voor foto's en het uitdelen van handtekeningen en handtekeningenkaartjes. Ook waren er natuurlijk wat vragen over de hoeveelheid die ik train, mijn persoonlijke records en de Olympische Spelen. Daarna kon ik met de enthousiaste trainersgroep het programma doornemen.

Na het doorspreken van het programma voor de schoolslagclinic begonnen de zwemmers aan de warming up in het torenbad van het Sloterparkbad. De clinic begon met het creëren van watergevoel door te scullen. Alle techniekoefeningen legde ik eerst uit en daarna deed ik ze voor, zowel op de kant als in het water (zie foto rechts). Na het verbeteren van het watergevoel gingen we verder met het zwemmen van schoolslagarmen. Het doen van techniekoefeningen voor het zwemmen van benen was het volgende op het programma. Uiteindelijk sloten we het techniekgedeelte af met het zwemmen van hele slag schoolslag. Na het techniekgedeelte was er nog even tijd voor een schoolslagestafette om de training af te sluiten.

Tijdens de clinic werd me al vrij snel duidelijk dat ik een talentvolle groep in het water had liggen, want de zwemmers pikten alle techniekoefeningen snel op en hebben de mogelijkheid een mooie schoolslag te leren. Daarnaast zijn de trainers ambitieus en hebben ze verstand van zaken. Het is mooi te weten dat er in Nederland zulke verenigingen zijn, want goed en ambitieus kader is een startpunt voor talenten!

Voor de clinic zijn allen op de foto gegaan. (foto links) Gelukkig maar, want na de clinic was daar geen tijd meer voor, omdat de Bevelanders terug moesten naar Kapelle om de bus op tijd in te leveren. Ik vond het erg leuk om een clinic te mogen geven aan deze groep! Daarnaast wil ik nogmaals alle zwemmers, trainers en begeleiders bedanken voor hun inzet tijdens deze geslaagde clinic! Ik heb genoten!