Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Topsportles op de Daltonschool in Tollebeek

Auteur: Thijs van Valkengoed

Op donderdag 22 maart ging ik naar Openbare Daltonschool Ir. A.P. Minderhoud in Tollebeek voor een Topsportles. Op de school was men aan het werk met het thema ‘Sport’ en de afgelopen anderhalve week waren er al verschillende "sportende sprekers" geweest.
Na een kennismaking met de leerkrachten en een vervroegde pauze voor de kinderen werd ik aan de groepen 3 t/m 8 voorgesteld door de directrice.

Vervolgens kon ik met de Topsportles beginnen. De les begon met: "Wie ik ben, Welke sport ik doe en Welke prestaties ik behaald heb". Daar hoorde natuurlijk ook een stukje video bij. Vervolgens gingen we verder met mijn opleiding en daarbij kwamen we natuurlijk uit bij mijn eigen basisschool ‘De Tjalk’ in Lelystad, welke ook een Daltonschool is.

Na het ‘schoolse’ gedeelte was het tijd om de inhoud van mijn sporttas te laten zien. De kinderen mochten eerst raden wat er allemaal in mijn tas zat en bij sommige dingen moest natuurlijk wel het een en ander uitgelegd worden.

Aan het einde van de les hadden we het over de leuke en minder leuke kanten van topsport en was er tijd voor vragen. Afsluitend gingen we nog met z’n allen op de foto, werden er handtekeningen uitgedeeld en kreeg ik een leuk presentje mee naar huis!

Tot slot wil ik graag iedereen bedanken voor de inzet! Een prima initiatief van het team om het thema “Sport” te behandelen. De kinderen hebben het heel goed gedaan en ik vond het erg leuk op "De Minderhoud"!

Dit soort Topsportlessen worden georganiseerd door Sportservice Flevoland.