Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Topsportles op De Horizon in Ens

Auteur: Thijs van Valkengoed

Op woensdag 18 april was ik te gast op R.K. Bassischool “De Horizon” in Ens voor een Topsportles. Ongeveer kwart voor 11 kwam ik bij de school aan en ging ik op zoek naar meester Peter Dekkers van groep 7-8. In hun klas aangekomen waren de kinderen nog druk bezig met alles klaarzetten om mij te verwelkomen en dat in hun pauze!

Na de pauze werd ik aan de kinderen voorgesteld door hun meester en kon de Topsportles beginnen. De les begon met: "Wie ik ben, Welke sport ik doe en Welke prestaties ik behaald heb". Daar hoorde natuurlijk ook een stukje video bij. Ook stonden we even stil bij het aantal inwoners van Ens in vergelijking met het aantal ‘inwoners’ van een Olympisch Dorp. Ens heeft tussen de 3 en 4 duizend inwoners en ten tijden van de Olympische Spelen verblijven er ongeveer 10 duizend sporters en begeleiders in het dorp. Vervolgens gingen we verder met mijn basisschool, middelbare school en studietijd.

Na het ‘schoolse’ gedeelte was het tijd om de inhoud van mijn sporttas te laten zien. De kinderen mochten eerst raden wat er allemaal in mijn tas zat en bij sommige dingen moest natuurlijk wel het een en ander uitgelegd worden. Een van de kinderen had aan het begin van de les al gevraagd of ik mijn badmuts had meegenomen, maar was het bijna vergeten toen we aan de spullen toe kwamen. Natuurlijk vonden ze het erg leuk toen ik die opzette midden in de klas.

Aan het einde van de les hadden we het over de leuke en minder leuke kanten van topsport en was er tijd voor vragen. Afsluitend werden er natuurlijk nog wat handtekeningen gezet en moesten de meiden uit de klas opschieten om naar het schoolvoetbal toernooi te gaan!

Tot slot wil ik graag iedereen bedanken voor de inzet! De kinderen hadden heel netjes geluisterd en hadden zeer goede vragen en antwoorden. Het was leuk in Ens op “De Horizon”!

Dit soort Topsportlessen worden georganiseerd door Sportservice Flevoland.