Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Topsportles op " 't Kompas" in Emmeloord

Auteur: Thijs van Valkengoed

P.C. Basisschool “ ’t Kompas” in Emmeloord was op 30 oktober aan de beurt voor een bezoek van een topsporter. Rond 10 uur kwam ik aan in Emmeloord en werd ik verwelkomd door de meesters en juffen van de school. Vervolgens direct door naar het lokaal van groep 7.

De week stond in het teken van het ‘Nationaal ontbijt’. Hier deden veel basisscholen aan mee. Aangezien naast goed ontbijten ook sporten erg belangrijk is, was deze vertaalslag snel gemaakt door deze school.

Tijdens de pauze werd ik voorzien van een kopje thee en kon ik mijn spulletjes vast klaarzetten voor de topsportles. Toen de pauze voorbij was, werd ik door de juf voorgesteld aan de groep en kon ik direct beginnen.

De les begon met een stukje over wie ik ben en wat voor sport ik doe. Vervolgens vertelde ik het een en ander over mijn sportieve prestaties vanaf de basisschool tot nu. Natuurlijk vertelde ik daarbij iets extra’s over de Olympische Spelen van 2004. Bij dit alles hoorde ook een stukje video.

Na de video vertelde ik over mijn opleiding, op welke basisschool en middelbare school ik gezeten heb en welke vervolgopleiding ik vervolgens gekozen had. Daarbij bespraken we ook de voordelen van een ‘sportieve’ school.

Daarna ging ik verder met mijn sporttas. Mijn sporttas is altijd goed gevuld met allerlei spulletjes, die ik meeneem naar trainingen en wedstrijden. Zelf vind ik dit altijd een van de leukste onderdelen, want de kinderen mogen hierbij raden wat ik allemaal bij me heb. Elk ding in mijn sporttas heeft daarbij natuurlijk zijn eigen verhaal.

Nadat ik de bodem van mijn sporttas had bereikt, ging ik samen met de kinderen in op de leuke en minder leuke kanten van topsport. Ook was er tijd om iedereen te voorzien van een handtekening. Vragen werden er ook gesteld, maar daar was tijdens de hele les al tijd voor.

Tenslotte wil ik alle kinderen bedanken voor hun inzet. Ze hebben voorbeeldig geluisterd tijdens mijn les en ik hoop, dat ze het zo leuk en interessant vonden, dat ze zelf gaan sporten of blijven sporten. Zelf heb ik het in ieder geval erg leuk gevonden om op deze school een topsportles te verzorgen!

De Topsportlessen worden georganiseerd door Sportservice Flevoland.