Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Olympische Topsportles op KBS de Klimboom in Dronten

Auteur: Thijs van Valkengoed

Op maandag 9 juni verscheen ik op de stoep van KBS de Klimboom in Dronten. Ik zou hier een topsportles geven. Bij het gebouw aangekomen was het wel even zoeken, want in het gebouw zaten 3 basisscholen. De klimboom gebruikt ongeveer een derde van het gebouw, dat bestaat uit twee verdiepingen. Ik werd meteen hartelijk ontvangen.

Bij de klimboom zou ik twee lessen geven. Voor de pauze kreeg ik groepen 7/8 op bezoek en na de pauze groepen 5/6. De lessen begonnen natuurlijk met voorstellen. De meeste kinderen wisten al wie ik was en welke sport ik deed. Ze hadden mij namelijk al 'gegoogled' en een heel Olympisch thema gevolgd op school. Vervolgens ging ik vertellen over wat ik allemaal al had meegemaakt. Zowel in het water, als op het maatschappelijke vlak (school en studie). Dat was natuurlijk al een aardig verhaal, want ik zwem al aardig wat jaartjes.

Na al dat aandachtige luisteren was het tijd voor wat leukers. Ik had mijn sporttas meegenomen en die gevuld met alle dingen die ik op trainingen en wedstrijden gebruik. De kinderen mochten raden wat er allemaal in mijn tas zat. Dat betekende een hoop lol, maar aan de andere kant was het ook heel serieus. Bij alle verschillende dingen waren namelijk belangrijke zaken te vertellen.

Tussendoor was er natuurlijk tijd voor vragen. De kinderen hadden zich al goed voorbereid en stelden scherpe vragen. Tot slot gingen we in op de leuke en minder leuke dingen van sporten op hoog niveau en daarna zat de tijd er alweer op. De kinderen hadden heel aandachtig geluisterd en zit uitstekend ingezet. Ik vond het erg leuk bij De Klimboom!