Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Johan Cruyff Foundation, Open Dag 2007

Auteur: Thijs van Valkengoed

Woensdag 12 augustus was het weer zover, de jaarlijkse Open Dag van de Johan Cruyff Foundation! Na mijn ochtendtraining in Amersfoort ging ik direct door naar het Olympisch Stadion in Amsterdam. Daar waren de opbouwwerkzaamheden al in volle gang. Rond het middaguur verzamelden de ambassadeurs, die in groten getale aanwezig waren dit jaar, zich in het kantoor van de Foundation. Na een korte briefing, een paar broodjes en enkele woorden van Johan gingen we naar buiten.

Na de groepsfoto gingen we richting podium. Daar werden alle ambassadeurs voorgesteld aan de kinderen. Ook dit jaar waren er weer heel veel kinderen op de Open Dag afgekomen en elke ambassadeur kreeg luid applaus. Na het voorstellen trapte Johan Cruyff de dag af. Van atletiek tot zitvolleybal, allerlei verschillende sporten waren vertegenwoordigd. De eerste tijd was ik bij Fitkids aanwezig. Fitkids verzorgt fitness voor kinderen met een beperking. Er kwamen aardig wat kinderen op af. Zij wilden graag op de roeimachine, stepmachine en de hometrainer. Ook de gewichtjes waren in trek.

Nadat ik een tijdje bij de fitness aanwezig was, uitleg had gegeven en handtekeningen had uitgedeeld, ging ik een rondje maken langs alle sporten. Het is ieder jaar opnieuw fantastisch om te zien hoe blij de kinderen worden van sporten. Gelukkig had ik hier en daar ook nog een beetje tijd om mee te doen. Als afsluiting van de dag was er een optreden van Chipz en zo kwam een mooie dag, met veel blije kinderen, ten einde.

Voor meer informatie over de Johan Cruyff Foundation zie: www.cruyff-foundation.org.