Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Column over columns

“Column” is een geheel nieuw item, dat ik aan mijn website heb toegevoegd. Allereerst vroeg ik mezelf af wat precies onder een column verstaan wordt en wat de inhoud zou kunnen zijn. Volgens de Dikke Van Dale is een column het volgende: “Regelmatig verschijnende, ondertekende rubriek in een dag- of weekblad, met een eigen karakter”. Onze Dikke Van Dale is al wat ouder, kent het fenomeen website nog niet, maar in de tegenwoordige tijd valt een website natuurlijk ook onder de omschrijving.

Op mijn website zal de column niet alleen door mij geschreven worden. Ik ga bijvoorbeeld mensen in mijn omgeving vragen een bijdrage te leveren, zodat de columns dan ook over uiteenlopende zaken kunnen gaan. Er zouden columns kunnen verschijnen over sport, alledaagse belevenissen, hilarische of serieuze zaken.

Een column is een leuke manier om mensen aan het denken te zetten over alledaagse onderwerpen en zaken, waar de schrijver zelf tegen aan loopt. Columns hoeven daarnaast niet de mening van de schrijver te bevatten, want men kan schrijven over de verbazing die men heeft tot in het extreme. Het mag kritisch wat mij betreft, maar nooit beledigend of kwetsend.

Dan kom ik natuurlijk uit bij de vraag: “Waarom een column op deze website”? Ten eerste denk ik, dat het een leuke toevoeging is aan mijn site en daarnaast een goede manier om mijn mening en de mening van anderen aan bod te laten komen. Dit vind ik belangrijk, omdat mensen op deze manier hun verhaal of mening kunnen delen met de buitenwereld, zonder dat het een opsomming van feiten wordt, zoals in de krant of het journaal.

Sportieve groet, Thijs