Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Utrechtse Heuvelrug

Op zondag 7 mei verzamelde een grote groep fietsers op de Catharijnesingel sin Utrecht om mee te doen aan de Heuvelronde 2006. Deze ronde, georganiseerd door Dennis Rijnbeek (oud-Olympisch zwemmer), werd voor de tweede keer verreden. Een heleboel bekenden uit de zwem- en schaatswereld deden hieraan mee. Zo waren onder andere van de partij: Mark van der Zijden, Jochem Uytdehaage, Bob de Jong, Gianni Romme en Carl Verhijen. Ook vrienden fiets'club' Het Zeemleren Lapje was aanwezig. Na een stukje van ongeveer 30 kilometer splitste de grote groep zich in twee groepjes van ongeveer 20 man. De ene groep deed een kleine ronde en de andere een grote. Na enige twijfel en wat overleg met 'wielercoach' Dennis besloot ik toch de grote ronde mee te rijden.

We vervolgde onze route naar de Amerongse Berg. Tussendoor zaten nog wat kleine klimmetjes, waarbij ik nog aardig kon meekomen. Aangekomen bij de Amerongse Berg dacht ik wel 'even' voorin mee te fietsen. Dat was tot daar nog aardig gelukt, maar na enkele meters klimmen moest ik toch passen. Ik had me redelijk vergist in het percentage van deze klim. Na wat rustiger aan gedaan te hebben hervond ik me redelijk en kwam gelukkig nog boven. Bij de afdaling reed de groep nog enigszins te snel voor de maximum snelheid en lichtte het bord 'U rijdt te snel' op. Altijd leuk!

We vervolgden onze weg naar Wijk bij Duurstede en de groep reed over de dijk een gangetje of 40 km/h. Dat was voor mij aardig aanpoten, want we zaten al op een kilometer of 60. Na Wijk bij Duurstede ging het gas helemaal open en na een paar bochtjes in de route kon ik net niet meer aanhaken. Gelukkig was ik niet de enige die eraf moest en konden we, op een wat lager tempo, samen verder. Aan het einde van de dijk werd er vooraan gepauzeerd om op de achterblijvers te wachten en vervolgens reden we terug naar Utrecht.

In Utrecht aangekomen met zo'n 95 kilometer op de teller en een gemiddelde van 31,5 km/h was ik helemaal op. Na nog wat napraten onder het genot van een drankje op het terras van het "Ledig Erf" was deze leuke dag helaas tot een einde gekomen. Bij deze wil ik Dennis en Susan bedanken voor de uitnodiging voor deze leuke trip! Volgend jaar hoop ik weer van de partij te zijn.