Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Lelystad - Emmeloord - Lelystad

Zondag 16 juli kon ik een tochtje maken naar Emmeloord. Aangezien de wind vanuit het noorden waaide had ik op de heenweg wind tegen en zou ik op de terugweg wind mee hebben. Ik vertrok rond een uurtje of 11 richting Emmeloord en nadat ik de Flevopolder had verlaten sloeg ik op een gegeven ogenblik rechtsaf en kwam ik door Nagele. Vanuit Nagele was het nog maar een klein stukje naar Emmeloord. Ondertussen werd het al steeds warmer en liep het kwik op richting de 30 graden.

Nadat ik in Emmeloord was aangekomen reed ik een klein stukje het industrieterrein op. Vervolgens ging ik rechtsaf richting Urk. Onderweg naar Urk bleek dat ik op deze manier een stukje kon 'afsnijden' door na een aantal kilometers weer rechts te gaan. Van daaruit kwam ik weer op dezelfde weg als op de heenweg, maar reed ik niet door Nagele. Bij de Ketelmeerbrug had ik het 'geluk' dat hij net open ging en moest žk dus een minuutje of 5 wachten op de langsvarende boten.

Toen de brug weer dicht was, kon ik mijn weg vervolgen. Op het laatste stuk kreeg ik voor het eerst een hongerklop. Door het warme weer, het was ondertussen zo'n 32 graden, had ik mijn bidon al leeg en mijn sultana's opgepeuzeld. Over de laatste 10 kilometer deed ik extreem lang, mijn benen wilden helemaal niet meer en mijn gemiddelde snelheid kelderde naar beneden. Toen ik eindelijk thuis was uitgekomen had ik 81 km op te teller staan. Mijn gemiddelde was ook nog aardig: 29,6 km/h. Voldende keer extra drinken en eten mee voor zulk weer!