Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Lelystad - Swifterbant - Dronten - Biddinghuizen - Lelystad

Deze zondag (13 augustus) zat ik voor het eerst weer op de fiets sinds een maand. Het zwemseizoen is een weekje afgelopen en na wat rust leek het me lekker om weer even op de fiets te springen. De laatste week regende het alleen maar en ik had geen zin om in de nattigheid te fietsen. Nat worden tijdens het zwemmen is één ding, maar een bui op je kop als je niet nat wil worden is een tweede. Ik wilde zo langzamerhand natuurlijk ook een beetje gaan trainen voor de estafettetriathlon.

Op 26 augustus wordt de Holland Triathlon in Almere georganiseerd. Het Olympisch Steunpunt Zwolle/Flevoland (Sportservice Flevoland) had bedacht een businesstriathlon te organiseren. Op deze manier wil Sportservice Flevoland de sport bij het bedrijfsleven in de regio stimuleren. Jolijn en ik waren beiden gevraagd om in deze estafette mee te doen op het zwemonderdeel. De estafette kan hierbij bestaan uit 9 deelnemers, die allemaal een derde van een onderdeel doen. Zo doen de drie zwemmers samen 3,8 km, de fietsers samen 180 km en de hardlopers zullen samen een marathon lopen.
Een tijdje nadat Jolijn en ik hadden besloten om met het zwemmen mee te doen, werd ik gebeld met de vraag of ik ook wilde fietsen. Aangezien ik dat erg leuk vind om te doen, had ik meteen "Ja" gezegd. Zodoende zal ik nu nog wat extra mijn best doen op de fiets.

Ik vertrok uit Lelystad en reed langs Swifterbant richting Dronten. Al genietend van het goede weer reed ik met een grote boog om Dronten heen. Nadat ik Dronten voorbij was gegaan reed ik rechtdoor naar Biddinghuizen. Bij de splitsing naar Biddinghuizen ging ik rechtsaf en reed weer richting Lelystad. Het zou mooi uitkomen, want dan zou ik ongeveer 70 km gefietst hebben. Helaas klopte de bordjes niet helemaal en 'verdween' er zomaar 10 km van de afstand. Zodoende reed ik een klein beetje om op mijn weg terug naar Lelystad. Uiteindelijk had ik over de 62 kilometer iets meer dan 2 uur gedaan, met een gemiddelde van 30,7 km/h. Dat was toch aardig voor een eerste tripje deze zomer!