Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Stukje door Gelderland

Donderdag 17 augustus vertrok ik vanuit Lelystad richting Harderwijk. Ik wilde net als zondag ongeveer 60 kilometer rijden en daarvoor kwam een tripje naar Harderwijk en terug zeker voor in aanmerking. Toen ik in Harderwijk aankwam stond er 'slechts' 25 kilometer op de teller en dus besloot ik door te rijden. Ik reed door Harderwijk in de richting van Amersfoort. Vervolgens sloeg in net buiten Harderwijk rechts af en reed ik binnendoor over wat leuke landweggetjes. Onderweg kwam ik een bordje Zeewolde tegen en daar wilde ik juist naartoe.

Terwijl ik de bordjes volgde reed ik over een brug de A28 over naar strand Horst. Vervolgens kon ik lekker langs de strandjes door de natuur rijden. Vlak voor de Nijkerkerbrug reed ik een heel fijn stukje over de dijk. Op die dijk begon ik me toch wel af te vragen waar die brug bleef. Eenmaal terug in de polder besloot ik over Zeewolde terug te rijden naar Lelystad. Bij Zeewolde waren ze druk bezig met de weg. Hierdoor moest ik nog een klein stukje omrijden. Ondertussen begon mijn maag al enigszins te rommelen.

Vanuit Zeewolde reed ik door de polder terug naar Lelystad. Bij de Knardijk aangekomen wilde ik graag een nieuwe route uitproberen en dus volgde ik de Knardijk. Op de dijk lopen veel schapen en die liepen daar los (natuurlijk wel tegengehouden door wildroosters). Daardoor hadden ze het fietspad aardig bemest... Last van de schapen had ik niet, want iemand op de racefiets vinden ze gelukkig een beetje eng. Na een tijdje over de dijk gefietst te hebben ging ik rechtsaf richting het vliegveld. Dat deed ik voornamelijk omdat de rest van de Knardijk nog uit betegeling bestaat met aardig wat gaten. Thuis aangekomen had ik 88 km gefietst (iets meer dan in de planning) met een gemiddelde van 28,9 km/h.