Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Kennismakingstraining Triathlonteam Olympisch Netwerk

Zaterdag 19 augustus verzamelden 5 van de 8 leden van het Triathlonteam van het Olympisch Netwerk Flevoland zich in de havenkom in Almere-Haven voor een kleine kennismakingstraining. Gelukkig kon ik nog van de partij zijn, want ik had donderdag een klein slag in mijn achterwiel gereden. Vrijdags had ik hem naar de fietsenwinkel Profile Meerens in Lelystad gebracht. Vier uurtjes later kon ik hem gemaakt en wel weer terug op mijn fiets zetten. Uitstekende service. Na de eerste kennismaking vertrokken we vanuit Almere en reden we een stukje over het loopparcours van de Holland Triathlon. Daarna reden we over de Hollandse Brug Noord-Holland in. We kwam langs Muiderberg en reden verder het 'boerenlandschap' in. Onder weg reden we over een paar kronkelweggetjes (een hele verademing voor mij, want in Flevoland lopen alle wegen bijna kaarsrecht) en moesten we wachten op een passerende trein.

Na 40 minuten fietsen en 18 kilometer op de teller hielden we even pauze op een terrasje. Daar genoten we van een drankje en zorgden we voor aanvulling van onze energievoorraad in de vorm van een appelgebakje. Ook maakten we daar even een fotootje (Van links naar recht: Jeroen Verburg, Pieter Frankema, mijn persoontje, Sijmen Hacquebord en Madelon Beek). Na de foto vervolgden wij onze weg en reden we een stukje door Bussum. Vanuit Bussum reden we terug richting Muiderberg via de Hakkelaarsbrug. Daarna via de Hollandse Brug terug de polder in.

Vanaf de Hollandse Brug reden we langs het water terug naar de Almere-Haven. Daar genoten we nog van een drankje voor we terug naar huis reden! Uiteindelijk hadden we 45 km afgelegd en reden we gemiddeld 26,6 km/h. Het was een erg gezellig middag en ik kijk al uit naar de Holland Triathlon volgende week.