Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Holland Triathlon Almere 2006

Op 26 augustus startte ik als 3de en laatste fietser van het business triathlonteam van het Olympisch Netwerk Flevoland. Elke fietser nam tijdens de Holland Triathlon in Almere 60 km voor zijn rekeningen. Na het ontvangen van de tijdchip reed ik onder aanmoediging van de rest van het weg bij de wissel. Al wegsprintend zat mijn snelheid als snel hoog in de 30 km/h. De route ging door de Flevolandse polder.

Na een stukje over de dijk sloegen de fietsers linksaf de landweggetjes op. De ronde ging langs vele boerderijen, was vrijwel vlak en kende veel rechte stukken. Na een uur trappen zat ik op een gemiddelde van 35 km/h en daarna liet ik mijn tempo iets zakken. Mijn teamgenoten hadden mij gewezen op een stukje met de wind van voren tussen het 40 en 50 kilometerpunt. Na het winderige stuk verhoogde ik mijn tempo en liet de laatste 10 kilometer mijn hartslag nog even flink oplopen.

Uiteindelijk bereikte ik na 1 uur 43 minuten en 10 seconden de ‘finish’. Hier moest ik mijn fiets parkeren en rennen naar onze eerste loper. Hier gaf ik mijn tijdchip af en hup daar ging de eerste loper.

Uiteindelijk had ik gemiddel 34,9 km/h gereden met een gemiddelde hartslag van 168! Een flink inspanning dus! Niet veel later begonnen de eerste spierpijntjes al te voorschijn te komen en die bleven ook nog wel een paar daagjes zitten…

Meer over de triathlon kunt u lezen in mijn verslag hierover.