Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Lelystad – Zeewolde – Almere-Buiten – Lelystad

Na het verregende tochtje een paar dagen terug was het op 6 september wel mooi weer. Daarom pakte ik mijn fiets voor een leuk stukje door de polder. Vanuit Lelystad vertrok ik in de richting van Harderwijk. Ik bleef in de polder, want ik ging rechtsaf richting Zeewolde.

In Zeewolde aangekomen had ik de keuze om terug naar Lelystad te rijden of door te rijden naar Almere. Ik besloot door te rijden en reed via de Groenewoudse Tocht naar de Nijkerkerweg. Daar stak ik over en reed vervolgens in noordelijke richting naar Almere.

Vanuit Zeewolde was het nog een flink eind naar Almere. Ik reed niet naar het centrum, want ik voelde dat ik mijn tochtje niet te lang moest maken. In Almere reed ik door Almere-Buiten heen richting de dijk. Vanaf de dijk reed ik rechtstreeks naar Lelystad met wind in de rug. Dat betekende natuurlijk een gemiddelde snelheid over de dijk van zo’n 40 km/h… Dan ben je erg snel thuis.

Uiteindelijk was ik na 2 uur en 38 minuten weer thuis, had 80 kilometer gereden (gemiddeld 30,7 km/h) en een gemiddelde hartslag van 157. Een lekker eindje fietsen dus.