Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Lelystad – Enkhuizen – Lelystad

Vandaag stond de wind vanuit het Noordwesten en besloot ik richting Enkhuizen te fietsen. Op de weg naar Enkhuizen heb je aan de ene kant het Markermeer en aan de andere kant het IJsselmeer. Dat staat natuurlijk garant voor een heleboel wind. Op de heenweg had ik deze van voren en dat merkte je wel aan de snelheid.

Halverwege de Houtrib dijk zie je nog een klein ligplaatsje, maar dat is ook wel het enige dat je onderweg tegen komt. Op eerste stuk van de dijk in de richting van Lelystad lag aardig slecht asfalt, maar het tweede gedeelte is een stuk prettiger fietsen. Daar lig vrijwel nieuw asfalt.

In Enkhuizen nam ik even een kleine pauze en vervolgens draaide ik mijn fiets weer in de richting van Lelystad. Op de terugweg had ik wind mee en lang mijn gemiddelde snelheid een stukje hoger dan op de heen weg. Toch was ik aardig moe en reed niet zo hard als ik anders zou doen.

Uiteindelijk kwam ik na twee uur en een kwartier moe en voldaan thuis. Ik had 63 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 28,7 kilometer per uur en mijn hartslag was 140 gemiddeld.