Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Lelystad – Biddinghuizen – Elburg – Oosterwolde en terug

Om mijn achterwiel weer recht te laten maken reed ik op 23 september richting Oosterwolde. Daar zit fietsenmaker Dik Hof. ’s Ochtends vroeg vertrok ik vanuit Lelystad in de richting van Biddinghuizen. Biddinghuizen is al aardig wat kilometertjes van Lelystad af en onderweg moest ik nog even een belletje plegen. Na Biddinghuizen bleek dat ik nog door moest trappen om op tijd in Oosterwolde aan te komen.

Ik reed bij Elburg de polder uit en daar reed ik een keer of wat de verkeerde kant op. Mijn ritje van Elburg naar Oosterwolde werd zelfs bijna een veldrit. Toch kwam ik enigszins vertraagd, maar toch op tijd aan in Oosterwolde.

De fietsenzaak Dik Hof was gevestigd in een soort van boerderij en was volledige gevuld met fietsmateriaal. Van stadsfietsen tot racefietsen en ATB’s. Daar werd mijn achterwiel in no-time recht gegemaakt en als extra werden mijn versnellingen nog even gesteld. Erg prettig. Voor deze service hoefde ik niet eens te betalen! Verder kocht ik nog wat kleine dingetjes voor op de fiets en vertrok na een broodje te hebben gegeten weer in de richting van Lelystad.

De terugweg liep een stuk makkelijk en kon ik mijn weg naar Elburg snel vinden. Na Elburg reed ik door naar Biddinghuizen en vanaf daar volgde ik een andere route naar huis. Onderweg bleek de slag in mijn wiel helaas te zijn teruggekeerd, maar door de meegekregen tips kon ik deze er thuis zelf uithalen.

Uiteindelijk had ik zo alweer 88,5 km op mijn teller staan. Ik was een uurtje of vier weggeweest en had gemiddeld toch nog 24,6 km/h gereden. Mijn hartslag had ik lekker laag kunnen houden, gemiddeld 135. Maar na zo’n lange rit voel je je wel aardig vermoeid.