Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Lelystad – Harderwijk – Lelystad

Op 30 september reed ik naar Harderwijk en terug om postbode te spelen. Ik wilde namelijk nog even zorgen dat het kaartje voor de verjaardag van Meike Faber (dochter van oud-trainer Mark Faber) op tijd zou komen. Het was weer heerlijk weer en werkt natuurlijk altijd postief.

Op de heenweg had ik een wat wind tegen en dat merkte je wel in de snelheid. In Harderwijk aangekomen was het me helaas niet gelukt om het kaartje ongezien in de bus te gooien, maar hierdoor kon ik wel even lekker met Mark bijkletsen. Mijn werd natuurlijk allerlei lekkers aangeboden, maar dat moest ik helaas afslaan, want er stond eten thuis te wachten. Na een kwartiertje kletsen stapte ik toch maar weer op de fiets voor de terugweg.

Op de terugweg kwam ik erachter dat het nieuwe fietsen tussen een groot gedeelte van het traject Lelystad - Harderwijk af is en dat wilde ik natuurlijk graag ontdekken. Helaas lag dit fietspad vol met zand en modder, dus volgde ik maar dezelfde weg terug als ik heen had gereden. Op de terugweg had ik de wind achter en reed gemiddeld zo’n 3 kilometer per uur harder.

Uiteindelijk was ik, na bijna 2,5 uur weg te zijn, net op tijd thuis voor het eten. Toch stond er alweer 52 kilometer op de teller. Ook nu had ik het wegens mijn overtraindheid rustig aan gedaan. Mijn tempo was gemiddelde 25 km/h en mijn hartslag was gemiddeld 125. Met dit tempo heb je in ieder geval genoeg energie en tijd om te genieten van de omgeving!