Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Richting Almere over de dijk en terug

Vandaag reed ik over de Dijk richting Almere. Zo langs de Oostvaardersplassen rijd ik erg graag en ook nu was het weer wederom erg aangenaam. Vandaag wilde ik iets verder fietsen dan de vorige keren dat ik in de richting van Almere was gaan rijden. Ik besloot om door te rijden tot en met de tweede kijkheuvel langs de dijk. Deze ligt ongeveer 5 kilometer na de eerste kijkheuvel.

Vlak voor dat ik ging draaien, kwamen er een aantal fietsen mij te gemoed. Zelf fietste ik nog een stukje verder en draaide toen om en probeerde ze in te halen. Het moet toch ook eens kunnen om even lekker hard te fietsen. Met een snelheid tussen de 35 en 40 kilometer per uur begon ik mijn ‘inhaalrace’. Na een minuutje of 8 zat ik bij die fietsers. Zij fietsen iets rustiger en ik hobbelde een paar minuutjes achter ze aan voor ik aanzette en weer door reed naar huis.

Thuis aangekomen had ik 29 kilometer op de teller staan en had 1 uur 13 minuten gefietst, 24,9 km/h dus. Mijn hartslag was ook nu wederom goed laag gebleven, 135 slagen per minuut gemiddeld.