Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Lelystad – Almere – Lelystad

Vandaag reed ik naar Almere. Mijn hartslagmeter had een gebarsten knopje en deze wilde ik graag even laten maken. Ik vertrok lekker vroeg en reed op de heen weg de kortste route naar het industrieterrein van Almere. Om daar te komen moest ik een stukje door Almere heen rijden en dat was wel lekker voor de afwisseling. Door Almere kon ik de weg aardig vinden, maar in de buurt van het industrieterrein werd het toch wat lastiger. Een industrieterrein is natuurlijk ook niet bedoeld om op te fietsen.

Na ruim 33 kilometer (1 uur en 38 minuten) kwam ik bij het kantoor van Polar Nederland aan. Ik had lekker rustig gereden, want gemiddelde reed ik 21,2 km/h. Dat deed ik met een gemiddelde hartslag van 124 slagen per minuut. De werknemers waren ze erg behulpzaam en ik hoefde enkel even te wachten op de reparatie van mijn horloge. Dat gaf mij de gelegenheid een broodje te eten en even bij te komen.

Na de reparatie, die overigens zeer snel was gedaan, sprong ik weer op mijn fiets. Dit maal reed ik in noordelijke richting. Uiteindelijk kwam ik aan op de dijk en reed ik in de richting van Lelystad. Onderweg kwam ik nog langs de Pakjesboot, waar ze opnamen aan het maken waren voor het tv programma van Sinterklaas.

Op de terugweg deed ik het volgens mijn hartslagmeter wat rustiger aan, want ik had gemiddeld 120 slag per minuut, maar toch reed ik harder: 23,8 km/h over het hele stuk. Het stuk terug was iets langer dan op de heenweg, zo’n 36 kilometer, maar doordat ik wat sneller reed deed ik er 5 minuten korter over.