Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Lelystad – Harderwijk – Ermelo – Harderwijk – Lelystad

Deze keer had ik met Mark Faber afgesproken om een stuk te gaan fietsen. Hij kwam me in Lelystad ophalen, dus ik vertrok samen met Mark vanuit Lelystad. We reden eerst naar Harderwijk. Er stond een pittig windje en Mark ging toen bij mij in het wiel zitten. Dat was op wel grappig, want ik was toch degene die overtraind was. Mark is zelf trainer en leraar op het CIOS in Arnhem. Van hem mocht ik zo nu en dan best eens wat harder fietsen.

Nadat we in Harderwijk waren aangekomen, reden we door richting Ermelo. In die omgeving hadden we een aardig rondje gereden van ongeveer 30 kilometer. Er zat ook nog een leuk klimmetje in. Mark had me daarop uitgedaagd door te zeggen dat zijn fietsmaatjes dat heuveltje boven de 32 kilometer per uur probeerden te blijven. Dat wilde ik natuurlijk niet op me laten zitten. Ik reed gemiddeld een stuk boven de 32 kilometer, maar helaas was mijn snelheid wel een paar keer net onder de 32 kilometer per uur gezakt. Mark zei dat hij wel in mijn wiel zou proberen te blijven, maar dat lukte hem niet. Hij moest vrij snel lossen. Boven aangekomen moest ik dus even wachten, maar dat was wel heel ongezellig, dus reed ik een stukje terug.

Na het klimmetje reden we rustig terug naar Harderwijk. Daar aangekomen namen we een paar lekkere broodjes van Bakker Bart mee om bij Mark thuis op te eten. Na even lekker gegeten te hebben, ging ik terug richting Lelystad. Mark bleef lekker thuis, want hij had er al een retourtje Harderwijk – Lelystad op zitten. Al wel lekker gefietst, maar het was wel vermoeiend. De rest van het weekend kwam ik nauwelijks meer van mijn plek.