Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Lelystad – Harderwijk – Ermelo en terug

Vandaag ging ik samen met mijn beste vriend, Thierry, naar een fietsenwinkel in Ermelo, Bike to Build. Een winkel waar ze een aardige collectie spullen hebben. Haast hadden we niet, want het ging met name om het halen van wat fietsbenodigdheden. Mijn maatje had net een nieuwe fiets en hij had dus ook kleding nodig. We reden eerst naar Harderwijk en daar is een leuk viaduct, die wordt gevolgd door een aquaduct. Dat was een mooi moment om even flink aan te zetten. Naar beneden piekte ik net geen 60 km/h per en omhoog bleef ik nog even flink doortrappen. Na Harderwijk was het nog een kilometer of zeven naar Ermelo. We waren er dus toch vrij snel. Op de heenweg hadden we 32 kilometer afgelegd, gemiddel reden we 25,4 km/h. Ik had een gemiddelde hartslag van 120 en een gemiddelde trapfrequentie van 89.

In Ermelo aangekomen troffen we een uitgebreide fietsenwinkel met alles erop en eraan voor wielrenners en ATB-ers. Ik had er nog wat gereedschappen en buitenbandjes voor mijn ATB op de kop getikt en Thierry was wat wielerkleding rijker. We werden te met geduld en vakkundig geholpen, een aanrader dus.

Op de terugweg reden we ongeveer hetzelfde tempo. We volgende een iets andere route, welke 1,5 kilometer langer was. Uiteindelijk waren we na ongeveer vier uur weer thuis. In totaal zo’n drie uur gefietst. Op de terugweg had ik een vergelijkbare hartslag als op de heenweg. De gemiddelde snelheid en trapfrequentie was iets lager. Al met al een zeer geslaagd tripje.