Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Richting Dronten en terug

Nadat mijn fiets lang stil had gestaan vanwege mijn zwemmen, sprong ik er samen met mijn vriendin eindelijk weer eens op. Ik had sinds een tijdje een ATB, maar de tijd om hem te gebruiken had ik nog niet gehad. Vandaar dat Patricia op mijn racefiets sprong en ik de ATB nam. Ik moest er nog wel wat werk aan verrichten, want de ketting moest nog ontvet en ingevet worden. Ook de racefiets kon niet zonder werk vertrekken, want die was natuurlijk niet afgesteld op de lengte van mijn vriendinnetje. Toen al het werk was verricht, konden we eindelijk vertrekken.

Gezien de windrichting reden we richting Dronten. We hadden een flink windje tegen op de heenweg, de ‘normale’ weg tussen Lelystad en Dronten. Ter hoogte van de afslag Biddinghuizen sloegen wij ook af. We reden niet naar Biddinghuizen, maar richting Swifterbant. Van daaruit pakten we de Wisentweg terug naar Lelystad.

Vanaf dat moment hadden we de wind goed in de rug en konden we aardig wat vaart maken. Aangezien mijn ATB nog niet ingericht was om de snelheid te meten, kan ik daar geen waarden van geven. Het duurde even voordat we in Lelystad waren aangekomen, want de gezelligheid en het rustig fietsen stonden voorop. In Lelystad scoorden we nog een ijsje en vervolgens reden we het laatste stukje naar huis. Een heerlijk ritje!