Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Markermeer

Zondag 28 augustus vertrok ik rond 11 uur om een rondje om het Markermeer te maken. Eerst ging ik richting Enkhuizen. Binnen het uur was ik al langs Enkhuizen en reed ik gemiddeld harder dan 30 kilometer per uur. Na in Enkhuizen te zijn aangekomen reed ik verder in richting van Amsterdam. Ik reed door Hoorn en langs Volendam. Daarna nam ik even pauze om wat te eten en mijn bidon bij te vullen. Door de wind was mijn gemiddelde snelheid wel wat achteruit gegaan.

Na een hapje gegeten te hebben pakte ik mijn fiets en reed ik weer verder. Ik vervolgde mijn weg naar Amsterdam en reed langs Monnikendam en door Broek in Waterland. Vervolgens kwam ik in Amsterdam aan. Van daar reed ik naar Diemen. In Diemen aangekomen reed ik verder naar Muiden en vervolgens naar Muiderberg. In Muiderberg hield ik mijn tweede pauze. Ik at weer een paar boterhammetjes en vulde mijn bidon opnieuw. Ik had mooi uitzicht over het Muiderzand en het strandje werd ook aardig druk bezocht met het goede weer.

Ik vervolgde mijn weg en reed richting Almere. Vanuit Almere reed ik over de dijk terug naar Lelystad. Ik had mijn route zo gepland dat ik daar wind mee zou hebben. Dankzij de wind en het goede fietspad op de dijk kon ik aardig hard doortrappen. Met een gemiddelde snelheid rond de 36 á 37 kilometer per uur kwam Lelystad snel dichtbij. Na 5 uur en een kwartier trappen en twee pauzes van een kwartier kwam ik thuis aan. Die dag had ik 148 kilometer gereden en was ik flink uitgeput!