Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Lelystad - Swifterbant - Dronten - Harderwijk - Lelystad

Een week na mijn rondje om het Markermeer had ik mijn volgende rondje gepland. Zondag 5 september fietste ik vanuit Lelystad naar Swifterbant. Eerst moest een stuk door Lelystad fietsen, maar bij de rand van Lelystad kon ik wat meer snelheid gaan maken richting Swifterbant. Swifterband ligt aardig dicht bij de rand van Lelystad en ik was er daarom ook vrij snel.

Nadat ik Swifterbant had bereikt fietste ik door naar Dronten. Vanuit Swifterbant is het ongeveer even ver naar Dronten als van Lelystad naar Swifterbant. Bij Dronten aangekomen reed ik om het stadje heen en na ongeveer één uur en 15 minuten fietsen was Dronten voorbij. Bij Dronten sloeg ik rechtsaf en vanaf dat moment had ik niet meer de wind van voren.

Op dat moment reed ik richting Harderwijk. Harderwijk was vanuit Dronten al gauw zo'n 25 kilometer. Het duurde dus even voordat ik daar aan kwam. Het laatste stukje de polder uit zat er nog een leuk stijl stukje in. Bij Harderwijk is een aquaduct gebouwd en daar gaat het fietspad lekker vanuit een brug naar beneden en vervolgens weer omhoog. Op de terugweg betekende dat dus ook een leuk stukje. Het laatste stuk tussen Harderwijk en Lelystad had ik wind mee en reed ik een aardig tempo naar Lelystad. Thuis aangekomen had ik 80 kilometer gereden met een gemiddelde snelheid van net iets meer dan 30 kilometer per uur.