Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Lelystad - Dronten - Kampen - Swifterbant - Lelystad

Vanuit Lelystad fietste ik op zondag 11 september net als vorige week richting Dronten. Ditmaal reed ik via een andere route naar Dronten. Hierdoor kon ik langs de andere kant om Dronten heen rijden en wat extra kilometers maken. Ik reed tegen de wind in en het verbaasde mij dat ik al beter mijn snelheid kon vasthouden. De vorige keren dat ik ging fietsen kreeg ik het met de wind van voren snel zwaar. Nu was dat anders. Nu kon ik ongeveer 30 km/h rijden.

Vanuit Dronten reed ik naar Kampen. Ook naar Kampen had ik wind tegen, maar ook nu kon ik flink doorrijden. Na één uur en een kwartier had ik Kampen bereikt. Vanuit Kampen was het plan om naar Emmeloord te rijden, maar bij Kampen bleek de snelle route die ik dacht gevonden te hebben niet naar Emmeloord te gaan. Het was wel een mooi rondje in het poldergebied bij Kampen. Daarna besloot ik terug te rijden naar Lelystad.

Ik wilde 90 kilometer rijden en wilde ik dus niet rechtstreeks naar Lelystad terugrijden. Ik reed langs de dijk door Ketelhaven in richting van Lelystad. Het was een mooie route zo langs het water met zich op al het varende verkeer. Met de brug over het Ketelmeer in het oog sloeg ik twee maal linksaf en zette ik koers richting Swifterbant.

Via enkele polderweggetjes reed ik langs de boerderijen naar Swifterbant. Door het draaien had ik weer wat wind tegen, maar daar had mijn snelheid gelukkig niet onder geleden. Vanuit Swifterbant reed ik terug naar Lelystad. Het laatste stukje kreeg ik wel wat zware benen, maar toch was ik net binnen drie uur terug thuis.