Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Splashy ontvoerd...

Splashy was de mascotte van de Europese Kampioenschappen in Eindhoven. Splashy kon men kopen en winnen (medaillewinnaars kregen Splashy namelijk als aandenken).

Bij de Splashy, die de medaillewinnaars kregen, stond er “Winner” achterop. Bij de overige Splashy’s stond er “A splashing experience” op, de slogan van de EK. De opties kopen en/of winnen bleken na de EK niet de enige twee opties te zijn om aan een Splashy te komen. Men kon Splashy ook “ontvoeren”. Lees hieronder het opsporingsbericht:

Op maandag Tweede Paasdag is een Splashy-Winner ontvoerd. Splashy is een middelgrote witte knuffelzeehond. Hij droeg op het moment van verdwijning een oranje T-shirt met "Winner" achterop. Daarnaast droeg hij een blauwe zwembril en keek hij (toen nog) vrolijk.

Op het moment van verdwijning, rond een uurtje of zeven 's avonds, zat hij op een tafel bij de voorstartruimte van de wedstrijdzwemmers. Hij was daar even alleen gelaten, omdat de eigenaresse van de net gewonnen knuffel een ereronde moest maken met alle andere Nederlandse toppers, die deel hadden genomen aan de Europese Kampioenschappen.

Splashy lag onder haar trainingsjas (met medaille) en het bosje tulpen, dat werd uitgereikt bij de medailleceremonie. Na terugkomst van de ereronde bleek Splashy ontvoerd te zijn. De trainingsjas en het bosje tulpen waren alleen achtergelaten.


Note 1: Voor mij was het natuurlijk geen leuke ontdekking. En geen leuke ervaring. Gelukkig was een ploegmaatje (die op de slotdag twee medailles had gewonnen, namelijk zilver op de 50 vrij en net als ik brons op de wisselslagestafette), zo aardig mij haar “Tweede” Winner-Splashy te geven.

Note 2: Mocht er iemand zijn, die zich in het verhaal herkent/denkt te weten dat hij of zij diegene is, die mijn Splashy “per ongeluk” heeft meegenomen of weet wie mijn Splashy "probeert" een goed thuis te bieden, dan kan contact opgenomen worden met mij via de contactpagina van deze website.

Of gewoon mijn Splashy opsturen naar de KNZB onder vermelding van "Splashy Jolijn van Valkengoed".