Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Het eerste vrije weekend in Hong Kong

Het eerste vrije weekend in Hong Kong zit er zo goed als op. Straks nog ons avondmaal nuttigen en dan begint de tweede week van het trainingskamp alweer. Dit weekend hebben we nog het een en ander kunnen doen. Al was het niet zo heel erg lang, want er moet natuurlijk ook gerust worden. De komende weken zijn namelijk ontzettend belangrijk. Volgend weekend zouden we nog wat kunnen gaan doen, als er energie voor is. Bij de meeste mensen gaat komende week of de week daarna de taperperiode beginnen en aan het begin van deze periode ben je altijd hartstikke moe. Het laatste weekend in Hong Kong, van 2 en 3 augustus, is het inpakken (2 augustus) en wegwezen (3 augustus)! En dan is het echt: Op naar Beijing…

Zaterdag 19 juli zijn Chantal, Linda en ik naar de Ladies Market geweest in Hong Kong. We konden bij het hotel in een shuttle bus stappen en deze bracht ons in een dik half uur naar het centrum van Hong Kong. Daar hebben we een taxi genomen naar de Ladies Market en daar hebben we ons ongeveer anderhalf uur vermaakt. Op deze markt moet je behoorlijk goed kunnen afdingen en voornamelijk Chantal was hier erg goed in. Je moet een bedrag noemen en dan weglopen en in 9 van de 10 gevallen lopen ze dan achter je aan en verkopen ze het alsnog voor die prijs. Op de terugweg namen wij ook een taxi, maar deze chauffeur vond het nogal grappig om een extra rondje te maken… Waardoor wij en de bus misten en ook wat Hong Kong dollars extra moesten betalen dan op de heenweg. Overigens was dat bedrag nog een schijntje vergeleken met de taxi’s in Nederland. Het starttarief daar is nog hoger dan ons afzetritje!

Zondag 20 juli zijn we met een hele groep in 2 auto’s naar de grootste Boeddha van de wereld gereden, de Tian Tan Boeddha. Het was al een bijzondere ervaring om daar naar toe te rijden en ook daar was het leuk om de grootste Boeddha een keertje gezien te hebben. Het was een klein uurtje rijden en bij de Boeddha hebben we ons drie kwartier vermaakt. De middag hebben we gebruikt om te rusten of een spelletje yahtzee te spelen.