Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Clinic Oceanus in Zeist

Jolijn legt uit 1In de herfstvakantie gaan ieder jaar veel zwemverenigingen op trainingskamp. De redenen daarvoor kunnen heel divers zijn. Een ervan is uiteraard dat er veel en goed getraind kan worden als je een week weg bent. Een andere reden kan de teambuilding zijn. Door middel van een trainingskamp leert iedereen elkaar beter kennen. Zo worden er bijvoorbeeld spelletjes gespeeld of wordt er een bonte-avond gehouden. Maar zoals het woord “trainingskamp” al aangeeft, betekent het toch voornamelijk een kamp waar getraind wordt. Sommige zwemverenigingen willen graag dat er een topzwemmer of –ster langs komt om de fijne kneepjes van een bepaalde slag te vertellen en/of te laten zien.

Oceanus uit Aalsmeer had mij gevraagd om op dinsdag 21 oktober in Zeist een clinic te verzorgen. Zoals in veel gevallen, hoefde ik daar niet lang over na te denken, dus reed ik na de lunch richting het KNVB-centrum in Zeist, waar ik tussen 14.30 en 16.00 uur de clinic zou verzorgen.

Jolijn legt uit 2Bij de clinic stond uiteraard de schoolslag centraal. De kinderen deden zelf de warming-up, waarna ik het overnam. Eerst werd er natuurlijk ingezwommen. Voor mijn gevoel had ik een redelijk gemakkelijk inzwemprogramma bedacht, maar voor enkele kinderen was het toch vrij lastig om te onthouden. Na het inzwemmen richtten we eerst de aandacht op de armslag, vervolgens op de beenslag en tenslotte op de gehele slag. Als afsluiting deden we nog een spannende schoolslagestafette.

GroepsfotoHet was een erg leuke middag en ik hoop, dat de zwemmertjes een heleboel geleerd hebben. De tijd vloog supersnel voorbij, een goed teken. Aan het einde van een clinic geef ik meestal nog een korte samenvatting van wat ik allemaal verteld heb. De kinderen waren in ieder geval allemaal erg enthousiast, al kon je bij sommigen al wel een beetje merken, dat alle trainingen van het kamp zijn tol geëist hadden. Uiteraard is dat helemaal niet erg, want dat hoort er immers ook bij: sport is (een beetje) afzien!