Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Topsportles bij Het Zuiderlicht in Dronten

Dinsdag 17 maart gaf ik op basisschool “Het Zuiderlicht” in Dronten een topsportles. Ik had de eer om aan groep 7/8 van deze gezellige school mijn verhaal te vertellen. Toen ik de klas binnen kwam, zag ik meteen een grote foto van mezelf hangen. Ook had de leerkracht al veel informatie over mij opgezocht. De kinderen waren bijvoorbeeld al helemaal op hoogte van mijn lengte, gewicht, prijzen, studie en uiteraard mijn zwemmende broer. Kortom, een erg leuke binnenkomst!

Na een korte introductie van mezelf heb ik een video-opname laten zien van een wedstrijd. Mijn vader neemt bij elke belangrijke wedstrijd de race op, zodat ik dit later samen met mijn trainer kan analyseren. Door het laten zien van de race kregen de kinderen een beetje een idee hoe een "wedstrijdje" zwemmen gaat. Na de race moesten de leerlingen wel behoorlijk lachen. Ze hoorden namelijk een mevrouw heel hard juichen (gillen). Dat was mijn moeder, die naast de camera stond. "Zij leeft altijd ontzettend mee met mijn wedstrijden", vertelde ik de kinderen, " en dit was heel erg spannend, vandaar het gejuich!"

Na de beelden van race vertelde ik over mijn zwemcarrière en wat ik daarnaast heb gedaan. Ook liet ik allemaal spullen zien, van badpakken tot prijzen en van bidons tot badmutsen. Tenslotte stelde ik de kinderen nog een aantal vragen en konden zij mij ook vragen stellen. Ze hadden het goed voorbereid en kwamen met originele vragen!

Graag wil ik de kinderen en de leerkracht via deze weg bedanken voor de gezellige les! Jullie waren allemaal erg enthousiast en dat heeft bijgedragen aan een bijzondere en leuke les!

Bij dit verslag is ook een fotoalbum beschikbaar. Kijk bij het item foto's.