Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Trainingskamp Amsterdam

Op zondag 9 maart reden Mark, Thijs en ik samen richting Amsterdam om in te checken bij het Dorint Hotel Amsterdam Airport op Schiphol. Daar verbleven wij samen met de gehele EK-zwemploeg en –begeleidingsstaf tot en met zaterdag 15 maart.

Om 19.00 uur hadden wij daar ons eerste gezamenlijke diner en meteen werd duidelijk dat wij ons in ieder geval qua eten geen zorgen hoefden te maken! Overigens sliepen de bedden ook erg goed en dat is in een taperweek natuurlijk een van de meeste bezochte plekken van je hotel.

De week ging ontzettend snel voorbij. We trainden uiteraard in het Sloterparkbad in Amsterdam. Daar hadden wij tussen 9.00 uur en 11.00 uur en tussen 17.00 uur en 19.00 uur het gehele zwembad tot onze beschikking met wedstrijdlijnen. Dat laatste is nogal bijzonder, omdat het een helse klus is om de wedstrijdlijnen uit het putje te halen en daarnaast zijn ze ook erg zwaar.

In zowel Amsterdam als Eindhoven sliep ik met Linda Bank op de kamer. Ons uitzicht in Amsterdam was niet echt spectaculair (lees: geen mooie blauwe zee, zoals binnenkort op Cyprus het geval zal zijn), maar we konden wel goed de vliegtuigen zien, die moesten gaan landen op een van de landingsbanen van Schiphol. Als het helder was en druk in de lucht zag je soms een stuk of vijf vliegtuigen achter elkaar aan vliegen (met een tussenruimte van ongeveer 2 minuten), die op dezelfde landingsbaan moesten landen. Dat was best bijzonder om een keer te zien.

Na de laatste trainingsweek in Amsterdam gingen wij op zaterdag 15 maart nog even voor een nachtje naar huis. Overigens bestond de laatste trainingsweek niet uit een volledig programma. Elke dag stond er in ieder geval 1x zwemmen op het programma en de rest was min of meer verplicht bedrust. Zoals jullie wellicht weten, ben ik voorbereiding op de EK veel ziek geweest en in Amsterdam was het de eerste week dat ik weer elke dag in het water lag. Gelukkig ging het per training beter waardoor Mark en ik uiteindelijk ook hebben besloten om deel te nemen aan de EK!