Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Maandag is het zover...

Maandag is het zover! De eerste trainingsduik voor Thijs en mij, gesponsord door Sportbedrijf Lelystad, staat op het programma. Het zwembad, De Koploper, heb ik natuurlijk in het verleden al wel eens vaker onveilig gemaakt, maar de komende maanden zal het dagelijks worden!
Voor belangrijke kampioenschappen namelijk, ging ik de dag voor vertrek altijd even terug naar Lelystad. Eerlijk gezegd was dat een vorm van bijgeloof, thuis even scheren en de eerste testmeters maken. En nu, na anderhalf jaar in Amsterdam gewoond te hebben, is het weer “Oost west, thuis best”!
Vooral mijn moeder is er erg blij mee (haha), al die drukte, al die was, weer zoveel eten koken, maar daar zal ik later in mijn verhalen zeker nog op terug komen.

In ieder geval kan ik je vertellen, dat ik ontzettend veel zin heb in morgenochtend 05.00 uur. Dan gaat namelijk mijn wekker om voor de eerste keer in mijn moeder’s Rode Polo (de alom bekende “Van Valkengoedjes-auto”) naar De Koploper te scheuren (met 50 km per uur). Uiteraard zijn Thijs en ik druk op zoek naar een andere auto om onze rijkwaliteiten te laten zien van en naar diverse zwembaden in Nederland en de rest van Europa! Dan kan de Rode Polo ook weer even gespaard worden, want hij heeft na 10 jaar al heel wat kilometers afgelegd en begint zo langzamerhand echt zijn gebreken te krijgen. Vorige week naar een limietwedstrijd in Amersfoort kon ik namelijk niet harder dan 80 op de snelweg…

Morgen zal ik je op de hoogte brengen van onze eerste trainingsdag in Lelystad! Het zal een rustige trainingsdag worden, omdat ik afgelopen week een licht virusje te pakken had en daarnaast natuurlijk ook een heleboel heb moeten regelen in verband met mijn vertrek van het Nationaal Zweminstituut Amsterdam naar Lelystad. Overigens blijven Thijs en ik de komende periode wel gewoon lid van De Dolfijn (om eventuele geruchten te voorkomen )!

De komende periode kun je onder andere het volgende van mij verwachten: een uitgebreide versie van mijn vertrek bij NZA, de belevenissen in De Koploper, een stukje geschiedenis over mijn zwemmen en nog veel meer…