Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Topsportles op De Wegwijzer in Rutten

Op donderdag 12 april was ik te gast bij OBS De Wegwijzer in Rutten. In het kader van de module Topsporter in de klas was ik door Sportservice Flevoland gevraagd om een gastles te verzorgen aan de groepen 6, 7 en 8 op De Wegwijzer.

Toen ik binnen kwam op De Wegwijzer werd ik meteen hartelijk ontvangen door de juf van groep 6, 7 en 8 en een heleboel kinderen en ouders. Het was een hele kleine school en ook groep 6, 7 en 8 bestond uit niet zoveel kinderen.

Als ik een gastles verzorg in het kader van de Topsporter in de klas vertel ik verhalen over wat een topsporter zijn precies is en hoe je dat kan “worden”. Uiteraard zitten er natuurlijk een aantal belangrijke voorwaarden aan om “topsporter” te worden. Zo moet ik natuurlijk altijd een zwembad in de buurt hebben met voldoende ruimte om te zwemmen. In Rutten is geen zwembad, dus als kinderen willen zwemmen, moeten zij bijvoorbeeld naar Emmeloord worden gebracht.

In groep 6, 7 en 8 waren niet zoveel jongens, maar het was ook helemaal geen kippenhok. Ik zat met alle kinderen in de kring en dat was erg gezellig. De kinderen luisterden erg goed naar mijn verhaal en iedereen deed mee en vroeg van alles. Op het einde kreeg ik ook nog allemaal vragen over wat mijn lievelingseten was, mijn lievelingssnoep (terwijl ik in mijn verhaal juist verteld had dat je als topsporter goed moet eten en drinken, maar ook ik neem natuurlijk zo af en toe een snoepje), mijn lievelingsnummer en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Aan het einde van alle vragen, deelde ik nog handtekeningen uit en daarna mochten alle kinderen lekker buiten gaan spelen. Graag wil ik alle kinderen van groep 6, 7 en 8 bedanken voor hun aandacht en ook de juf, die ook hele leuke vragen aan mij stelde.