Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

EK-limiet Thijs en persoonlijk record Jolijn op de 200 meter schoolslag

Auteur: Yvonne van Valkengoed

Op de eerste dag van de DOSC zwom Thijs in de series van de 200 meter schoolslag onder de limiet voor de EK 2008 in Eindhoven (2.17.77). Met een mooie 2.17.19 plaatste hij zich voor de A-finale. Hier ging het nog een beetje sneller, want Thijs liet de klokken stilstaan op 2.16.18, een zesde plaats. Met deze tijd was Thijs vier seconden sneller dan op de NK in juni.

Jolijn verbeterde in de series haar persoonlijk record op de 200 school en bracht het op 2.36.35. Ook Jolijn plaatste zich voor de A-finale en eindigde als zesde. Haar tijd īs middags was 2.36.60. Een snellere tijd had er ingezeten, ware het niet dat Jolijn last had van een onwillige badmuts, die ze onderweg dan ook verloor. Hierdoor verschoof bovendien het elastiek van haar brilletje. Ondanks de hinder van badmuts en bril zwom Jolijn maar net boven haar nieuwe PR.

Op de tweede dag in Eindhoven stond de 200 meter wisselslag op het programma. Thijs zette een tijd neer van 2.09.29, Jolijn klokte 2.23.09. Met deze tijden bereikten ze allebei de B-finale, maar in overleg met trainer Mark Faber besloten Jolijn en Thijs deze finale af te zeggen in verband met de nog resterende dagen. De series duren erg lang door de vele inschrijvingen en de finales beginnen laat, zodat het īs avonds een latertje wordt.

Zaterdag staat de 50 meter schoolslag op het programma, zondag de 100 meter schoolslag. Deze afstanden zijn natuurlijk voor Jolijn en Thijs belangrijk, vandaar de keus de B-finale 200 wissel niet te zwemmen, maar extra rust te pakken.