Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Jolijn van Valkengoed wint Award van Johan Cruyff Institute for Sport Studies

Jolijn van Valkengoed wint een van de twee “ 2008 Alumni Awards of Johan Cruyff Institute for Sport Studies”! Thijs van Valkengoed wint de andere Alumni Award 2008!

Het is natuurlijk heel erg bijzonder, dat broer en zus allebei en ook nog tegelijkertijd deze Award in de wacht slepen. De Awards worden op 5 juni uitgereikt in Nijmegen tijdens het jaarlijkse Forum van het Johan Cruyff Institute.

Het belooft een spectaculair Forum te worden met live opnamen voor NOVA/Twan Huis. Johan Cruijff is natuurlijk hoogstpersoonlijk aanwezig en verder onder andere Erica Terpstra, Bryan Roy, Tom van ´t Hek en Rutger Koopmans (directeur ING).

De Awards (Athlete Award, Alumni Award en Professor Award) worden toegekend aan personen binnen het internationale netwerk van dit instituut, die voorbeelden zijn van leiderschap.

De Alumni Award wordt jaarlijks uitgereikt aan twee oud-studenten binnen het netwerk die:
1. Hun opleiding hebben gebruikt om een productieve toekomst te bouwen
2. Dynamisch, innovatief en praktisch zijn
3. De belangen dienen van de sport en de maatschappij

De motivatie van het Johan Cruyff Institute for Sport Studies:
De keuze is op Jolijn en Thijs gevallen om het zeer bijzondere feit, dat broer en zus zich allebei afzonderlijk voor de Olympische Spelen hebben geplaatst en dat zij dat hebben gedaan op eigen rekening binnen het door henzelf opgestarte zwemteam.

Het "Johan Cruyff Institute for Sport Studies" is opgericht door Johan Cruijff en heeft in verschillende landen opleidingen voor (top)sporters, gericht op (sport)management en (sport)marketing om zo sport en studie te kunnen combineren.

Jolijn en Thijs zijn allebei afgestudeerd aan de Johan Cruyff University in Amsterdam. Jolijn was in 1999 een van de eerste studenten van de toen net gestarte JCU en bovendien een van de weinige dames. In 2003 studeerde deze eerste lichting af. Jolijn ontving haar diploma toen uit handen van Johan Cruijff. Thijs rondde zijn studie af in 2003.

Zie ook de headline:
Jolijn van Valkengoed en Thijs van Valkengoed genomineerd voor "2008 Alumni Award of Johan Cruyff Institute for Sport Studies".