Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Feestelijke opening nieuwe zwembaden De Koploper

Auteur: Thijs van Valkengoed

Vrijdag 20 juni was het eindelijk zo ver, de opening van de nieuwe zwembaden van De Koploper. De opening werd feestelijk vertrokken door de directeur van Sportbedrijf Lelystad, de heer Schuitema en de burgemeester van Lelystad, mevrouw Horselenberg.

Het badpersoneel was geheel gekleed in de sfeer van het nieuwe recreatiebad. Daar, tussen de wrakstukken van De Batavia, kan men nu zwemmen. Toen de Burgemeester aan het woord was, sprak ze vele lovende woorden en stipte ze het belang van zwemfaciliteiten voor Lelystad aan. Daarnaast schonk ze een wedstrijdklok voor in het nieuwe 25 meterbad aan De Koploper.

Het nieuwe 25 meter bad is een 'echt' instructiebad met een beweegbare bodem over de hele lengte van het bad. Voor Jolijn en mij betekend dit bad een hele verbetering, want wij hebben zo de mogelijkheid om op andere tijden te trainen. Voorheen trainden wij namelijk heel erg vroeg in de ochtend. Dat is een mooie bijkomstigheid voor de laatste weken die we in Lelystad trainen voor de Olympische Spelen.

De nieuwe zwembaden werden na de opening direct in gebruik genomen. In het weekend kon men zelfs gratis het zwembad in!