Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Thijs van Valkengoed bij Politie Topsportselectie

Auteur: Thijs van Valkengoed

Per 1 juli ben ik in dienst getreden van de Politie Amsterdam-Amstelland als een van de sporters van het landelijk Politie Topsportproject. Dit is een geweldige mogelijkheid om mijn sport te kunnen combineren met werk, maar ook met verder studeren!

Uitgebreid bericht hierover is te vinden op de website van de Politie Amsterdam-Amstelland.

Ook op de website van NOC*NSF kun je er van alles over lezen (er is namelijk een convenant tussen de Politie en het NOC*NSF).

Zwemkroniek.com heeft eveneens aandacht besteed aan de presentatie van de Olympische politiesporters en mijn nieuwe baan.

Voor de persvoorstelling, die op 30 juni werd gehouden, werden we op het Politie Trainingscentrum Overamstel ontvangen. Ook alle sporters van de Amsterdamse politie waren aanwezig, waaronder voetballers, een shorttracker, een handbalster, karateka's, een roeister en andere politiemensen die op nationaal niveau sporten. De topsporters uit het project en die van Amsterdam-Amstelland konden zo kennis maken met elkaar. Na een lunch genuttigd te hebben, begon de persvoorstelling. Deze werd door hoofdcommissaris Bernard Welten van regio Amsterdam-Amstelland afgetrapt.

Vervolgens werden de vijf Nederlandse Olympische 'agenten' een voor een aan de aanwezige pers voorgesteld. Behalve mijzelf zijn dat Femke Dekker (roeien), Teun Mulder (wielrennen op de baan) en Chantal Beltman (wielrennen op de weg). Ook Tonnie Heijnen (paralympisch tafeltennisser) is een van de vijf, maar hij was helaas verhinderd vanwege een trainingskamp.

Chantal Beltman is net als ik per 1 juli aangesteld bij de regio Amsterdam-Amstelland, dus voor ons was het de eerste keer in ons gloednieuwe uniform.

Na de voorstelling aan de pers was er tijd voor individuele interviews en een fotoshoot. Tijdens de fotoshoot mochten Femke Dekker en ik de kanonnen van de waterwerper bedienen, een bijzondere ervaring.

De middag was geweldig georganiseerd, kortom het was een prima start van mijn carrière bij Politie Amsterdam-Amstelland.

Z.s.m. volgen onder andere nog foto's.