Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Jolijn van Valkengoed niet meer in actie in 2008

Bron: Familie Van Valkengoed

Op 26 november 2008 hebben we een persbericht uit laten gaan om duidelijk te maken waarom Jolijn niet op de startlijsten te vinden is van de Eindhoven Swim Cup.

Jolijn van Valkengoed niet meer in actie in 2008

Jolijn van Valkengoed, afgelopen zomer nog actief op de Olympische Spelen in Beijing, zal de Swim Cup in Eindhoven en de EK korte baan in Rijeka aan zich voorbij moeten laten gaan.

Drie weken geleden heeft Van Valkengoed door een val in het zwembad een flinke blessure opgelopen. “Dit heeft me niet alleen een aantal dagen aan de kant gehouden, maar ook in de trainingen kon ik daardoor de afgelopen weken niet voluit gaan”, vertelt de 27-jarige zwemster uit Lelystad.

Daarnaast verloopt het herstel niet bepaald voorspoedig, zodat in samenspraak met trainer en fysiotherapeut is besloten om af te zien van de komende toernooien.

Een start op de NK korte baan in Amsterdam behoort misschien nog wel tot de mogelijkheden, maar Jolijn van Valkengoed acht op dit moment de kans hierop klein.

“Het is ontzettend jammer, maar mijn lichaam moet nog langer mee. Bovendien is de voorbereiding op deze manier bepaald niet optimaal geweest, zodat topresultaten niet te verwachten zijn. In januari hoop ik weer helemaal fit te zijn.”