Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Sportman en Sportvrouw van Lelystad: Van Valkengoedjes pakken de prijzen bij de Lelystadse Sportverkiezingen

Auteur: Thijs van Valkengoed

Afgelopen vrijdag, 16 januari, vonden de Lelystadse Sportverkiezingen 2008 plaats. De verkiezingen speelden zich af in Sportcentrum ‘De Koploper’. Hier zouden de prijzen verdeeld worden onder de zes categorieën: sportman, sportvrouw, sporttalent, sportploeg, sportveteraan en sportvrijwilliger. Jolijn en Thijs behoorden ook tot de genomineerden.

In de categorie sportvrouw nam Jolijn het op tegen 3-D boogschietster Nicole Cocheret de la Moriniere en mede-zwemster Kelly de Jong. Na een kort vraaggesprekje op het podium met presentator Harold Hofstra, werd onder trommelgeroffel de winnares bekend gemaakt. Over het jaar 2008 vond de jury Jolijn de beste sportvrouw van Lelystad en daarmee pakte zij de titel! Nadat Jolijn de prijs uit de handen van sportwethouder Willem de Jager in ontvangst had genomen, sprak Jolijn nog een dankwoord richting iedereen die haar de afgelopen jaren had gesteund.

Even later was het de beurt aan Thijs om het podium op te komen. Dit deed hij samen met de twee andere genomineerde sportmannen, masterzwemmer Agnus Gerringa en judoka Niels Evers. Ook deze genomineerden werden op het podium onderworpen aan een paar korte vragen en vervolgens werd de winnaar van de prijs, sportman van Lelystad, bekend gemaakt. Thijs maakte hierbij het feestje voor de ‘Van Valkengoedjes’ compleet, want hij werd eveneens door de jury tot winnaar uitgeroepen! Goed voorbeeld deed volgen, dus ook Thijs nam de microfoon ter hand om alle mensen die het hem steunen te bedanken.

Tijdens de avond namen sportverteraan Hans Leeuwenhaag (Powerliften), sporttalent Kiran Badloe (Windsurfen), sportploeg Blauwvoet WSV Lelystad (Zeilen) en sportvrijwilligster Janny Hagedorn (Ponyclub SKWL) de overige prijzen mee.

De avond werd druk bezocht en was een groot feest met alle jeugdkampioenen van Lelystad in de kampioenenparade en met muzikale en sportieve optredens. De Sportverkiezingen werden tot slot afgesloten met een informeel samenzijn.

Om een indruk van de Lelystadse Sportverkiezingen te krijgen, kunt u kijken op Omroep Flevoland. Hier is een korte TV reportage te zien en zijn twee interviews te beluisteren.

Tot slot een woord van dank aan de organisatie en alle medewerkers voor de gezellige avond en het vele werk!