Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

WVZ doet goede zaken in de derde ronde van de landelijke hoofdklasse (en de puntentelling)

Auteur: Thijs van Valkengoed

In de derde ronde van de landelijke hoofdklasse heeft WVZ goede zaken gedaan. Op 18 januari zwom de ploeg van WVZ thuis in zwembad De Veur een zeer goede wedstrijd.

Onze zwemmers leverden bijzonder goede races af en er sneuvelden flink wat persoonlijke records. Daardoor waren we ruim sneller dan de prognose, die vooraf was opgemaakt. Onze eindscore van 6782.05 punten bleek goed voor een tweede plek in deze ronde. De enige ploeg, die WVZ voor bleef, was De Dolfijn. Niet zo vreemd, want De Dolfijn weet zich natuurlijk altijd gesterkt door diverse zwemmers uit het Nationaal en Regionaal Trainingcentrum Amsterdam.

Ook Jolijn en Thijs waren bij deze competitiewedstrijd van de partij. Voor Jolijn betekende het de eerste wedstrijd sinds haar rugblessure (oktober 2008) en dat met nog beperkte training tot nu toe. Toch zwom ze goede tijden! Zeker haar 2.35.48 op de 200 meter schoolslag was klasse, terwijl dit zelfs haar vierde nummer van de dag was.

Voor Thijs stond eveneens de 200 school op het programma. Hierop zwom hij naar een respectabele 2.15.23. De 200 meter rugslag ging ook goed. Met 2.07.64 bleef hij slechts enkele seconden boven zijn persoonlijk record.

Al met al een superronde! De eindresultaten van alle ploegen in de hoofdklasse, met de nieuwe puntentelling, zijn te vinden bij de competitiestanden.