Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Jolijn van Valkengoed beëindigt topsportcarrière

Bron: Familie van Valkengoed

Zwemster Jolijn van Valkengoed beëindigt per direct haar topsportcarrière. De bijna 28-jarige inwoonster van Lelystad gaat zich richten op haar maatschappelijke toekomst.

Van Valkengoed: “Ik heb een ontzettend mooie zwemcarrière gehad. Absoluut hoogtepunt was het jaar 2008 met de EK in eigen land en een medaille, de WK korte baan met een finaleplaats en een nationaal record en last but not least de Olympische Spelen van Beijing. Er komt echter een moment, dat je verder moet kijken dan alleen je sportcarrière. Een prima aanbod voor een leuke baan in de sport maakte mijn beslissing om het zwemmen op topniveau vaarwel te zeggen wel een beetje gemakkelijker. Ook de blessures van de afgelopen jaren hebben in deze beslissing een rol gespeeld.”

De vijfvoudig deelneemster aan grote internationale titeltoernooien is diverse malen nationaal kampioene, zowel individueel als in estafetteverband. “Alle toernooien hebben een speciaal plekje in mijn hart”, vertelt de schoolslag - en wisselslagspecialiste. “Het is bijzonder om dit allemaal meegemaakt te hebben en mijn topsportcarrière heeft mij mede gevormd tot de persoon, die ik nu ben.”

De afgelopen maanden heeft Jolijn van Valkengoed bij Sportbedrijf Lelystad al kunnen ruiken aan een maatschappelijke carrière. Dit bedrijf is overigens ook de sponsor van badwater voor broer en zus Van Valkengoed. “Ik heb het daar ontzettend naar mijn zin en hoop zo de kans te krijgen mezelf ook op maatschappelijk gebied te ontplooien.”

Van Valkengoed is het komende jaar nog gewoon in het zwembad te vinden. Al zal dat een stuk minder intensief zijn en op nationale en internationale toernooien voornamelijk langs de kant. “Wedstrijdjes voor de club blijven natuurlijk altijd leuk en Thijs gaat door tot wie weet wel de Olympische Spelen van Londen, dus daarin zal ik hem volledig blijven steunen!”

Kort dankwoord van Jolijn
Via deze weg wil ik alvast bedanken voor de steun, het vertrouwen en de aanmoedigingen, die ik van veel mensen (binnen en buiten het zwemmen) heb mogen ontvangen in mijn sportcarrière. Zonder jullie was ik nooit zo ver gekomen! Natuurlijk zal ik velen in de loop van de tijd persoonlijk kunnen bedanken en komt er voor de vrienden van Club 4V nog een Nieuwsbrief, maar voor dit eerste moment allemaal hartelijk bedankt!

Interview met Omroep Flevoland
Naast alle berichten in de media had Omroep Flevoland natuurlijk direct aandacht voor het afscheid van Jolijn.