Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Thijs van Valkengoed pakt zijn 29ste nationale titel op de schoolslag

Bron: Swedish ANP :-)

Op de eerste dag van de Open Nederlandse Kampioenschappen in Eindhoven stond de 100 meter schoolslag op het programma. In de series klokte Thijs de vierde tijd met 1.04.79, bijna een seconde langzamer dan Lennart Stekelenburg met de snelste serietijd.

Schoolslagtitel en schoolslaggoud nummer 29!
In de finale klokte Thijs op de 50 meter 29.88 en Lennart 29.12. De finish bleek duidelijk in het voordeel van Thijs. Met 1.02.52 tikte hij ruim voor zijn tegenstander aan, die 1.02.73 nodig had, goud dus voor de Lelystedeling. Voor Thijs is het zijn 29ste nationale schoolslagtitel!

Bij de ASC in april miste Thijs jammer genoeg een startbewijs voor de WK in Rome. Zijn voorbereiding was verstoord door een schouderblessure en hij kwam bovendien niet in aktie in een Jaked, waar andere schoolslagzwemmers wel in verschenen en limieten of snelle tijden in zwommen. Bij de NK in Eindhoven zijn de FINA-regels aangescherpt en is de Jaked verboden.

Thijs verschijnt overigens ongetaperd aan de start bij deze NK, want eind juli staat er in Sheffield een wedstrijd op het programma, waar gepiekt moet worden. Morgen zwemt hij nog de 200 meter schoolslag en zondag de 50 meter schoolslag.

NOS radiointerview
Op de NOS is een radiointerview met enkele toppers te beluisteren over de status van dit NK. Na een minuut of twee een vraaggesprekje met Thijs, waarin hij uitlegt hoe lastig het is om zo kort na de ASC opnieuw te pieken. Extra leuk is het dan ook om een NK, ondanks dit probleem, te beginnen met een titel!

NOS TV-beelden van de 100 school
NOS Sport NK Zwemmen met de overwinning van Thijs (halverwege de uitzending).