Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Thijs van Valkengoed zwemt bronzen toptijd op Britse Open

Auteur: Yvonne van Valkengoed
Bron: Van Valkengoed

Barrière geslecht
Een fraai persoonlijk record van 1.00.77 voor Thijs op de 100 meter schoolslag tijdens de Britse kampioenschappen, na een tijd vol blessures. En voor het eerst onder de 1.01 op de lange baan.

Met zijn nieuwe toptijd (en een bronzen plak van de Britse Open) kan hij de rest van het toernooi in Sheffield met vertrouwen tegemoet zien. Donderdag 30 juli staat de 200 school op het programma (zijn favoriete afstand) en zondag 2 augustus de 50 school.

In de series van de 100 school zwom Thijs al een PR met 1.01.03 (tt 28.83), in de finale ging het sneller (zoals dat "hoort" in de eindstrijd) met een tijd van 1.00.77 (tt 28.78).

Zijn persoonlijke record dateerde van de EK 2008 in Eindhoven, toen hij deelname aan de OS van Beijing afdwong met een NR van 1.01.22.

Met de zwembond naar Sheffield
De KNZB heeft een deel van de nationale selectie afgevaardigd naar de Britse kampioenschappen, die van dinsdag 28 juli tot en met zondag 2 augustus in Sheffield worden gehouden. Voor deze wedstrijd is gekozen, omdat hij gelijk valt met de WK en de zwemmers zodoende naar hetzelfde piekmoment konden toewerken als de selectieleden, die in Rome aan de start verschijnen.

Voor een volledig verslag van de eerste resultaten van de Nederlanders op de Britse Open, zie Zwemkroniek.com.