Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Jolijn van Valkengoed onderscheiden met Flevospeld

Bron: Provincie Flevoland

Jolijn van Valkengoed kreeg vandaag in Lelystad de Flevospeld uitgereikt door John Bos, Gedeputeerde Sport van de provincie Flevoland. De provincie eert Van Valkengoed hiermee vanwege haar verdiensten voor de sport in Flevoland en de voorbeeldfunctie, die zij vervult voor de jeugd in de jongste provincie van ons land.

De 28-jarige zwemster, die begin juni bekend maakte haar topsportcarričre te beëindigen vanwege haar maatschappelijke loopbaan, kreeg de onderscheiding uitgereikt tijdens een gezellige lunch in het bijzijn van Rudi Tuijn (Olympisch Netwerk Flevoland) en Jojet van Steenis (beleidsmedewerker Sport van de provincie Flevoland). Ook Sportservice Flevoland/Olympisch Netwerk Flevoland verblijdde de verraste Jolijn van Valkengoed met een passend cadeau. Van Valkengoed, geboren en getogen in Lelystad, is sinds een half jaar werkzaam als PR, marketing- en communicatiemedewerker bij Sportbedrijf Lelystad.

John Bos memoreerde in zijn toespraak - naast de sportieve prestaties van Van Valkengoed - het volgende: “Jolijn, je bent een geweldige sportvrouw! Je hebt als Olympisch topsporter al veel betekend voor onze provincie en zal dat ongetwijfeld blijven betekenen. Verder alle lof en dank voor je inzet om een voorbeeld voor jongeren en sporttalenten te willen zijn. Presentaties, clinics, trainingen en wat al niet meer, je was er altijd bij als jouw trainingsschema dat toeliet. Jolijn, je bent een ware ambassadeur van de provincie Flevoland, bedankt!” Verder sprak John Bos zijn bewondering uit voor de wijze waarop Jolijn van Valkengoed, samen met broer Thijs, hun gezamenlijke sportcarričre begin 2007 een verrassende wending gaf door in Lelystad te gaan trainen met behulp van trainer Mark Faber en diverse sponsoren. Dit initiatief resulteerde in twee tickets voor de EK in Eindhoven en vervolgens de Olympische Spelen van Beijing.

Ook Rudi Tuijn, net als broer en zus Van Valkengoed afgestudeerd aan de Johan Cruyff University, sprak namens het Olympisch Netwerk een dankwoord.

In oktober kregen de Flevolandse atleten Chiel Warners en Karin Rückstuhl, alsmede rolstoeltennisster Maaike Smit de Flevospeld al uitgereikt voor hun sportieve verdiensten voor de provincie. Van Valkengoed kon toen door persoonlijke omstandigheden niet aanwezig zijn. Warners en Rückstuhl kregen het kleinood bij hun vertrek uit de provincie. Maaike Smit ontving de onderscheiding – net als Jolijn van Valkengoed - vanwege het beëindigen van haar topsportloopbaan.