Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Sportman van Lelystad en berichten in de media

Als volger van mijn website heb je nog het een en ander aan berichten tegoed, waaronder de uitslagen van de verschillende Sportverkiezingen.

Lelystadse Sportverkiezingen
Op 22 januari werden de lokale Sportverkiezingen gehouden in Sportcentrum De Koploper te Lelystad. Daar is ook het zwembad waar Jolijn en ik in 2007 & 2008 iedere dag samen - in alle vroegte - onze meest succesvolle trainingsbaantjes aflegden.

Jolijn gehuldigd
Tot haar verrassing werd Jolijn aan het begin van de avond gehuldigd en in het zonnetje gezet door burgemeester Horselenberg. Zie het aparte item!

Sportman van Lelystad
Aan het eind van de avond werd de Sportman van 2009 bekend gemaakt. Een deskundige jury bepaalt ieder jaar aan de hand van een puntensysteem de uitslag. Zo ontstaat er een zo eerlijk mogelijke uitslag.

Wethouder Willem de Jager maakte de uitslag bekend: “Sportman van Lelystad 2009 is geworden Thijs van Valkengoed!”

Ik ben er erg blij mee, want het is toch altijd een mooie erkenning van je sportieve inzet en resultaten.

De opvolgster van Jolijn als Sportvrouw van Lelystad werd boogschutster Nicole Cocheret de la Morinère. Van harte proficiat!

Organisatie bedankt!
Ik wil hierbij de organisatie en sponsoren van de Lelystadse Sportverkiezingen hartelijk bedanken voor alweer een goed georganiseerde en sfeervolle avond!

In de media
Krant van Flevoland
FlevoPost met foto's
Omroep Flevoland met reportage
Politie Amsterdam-Amstelland

Flevolandse Sportverkiezingen
De Flevolandse Sportverkiezingen vonden 25 januari plaats in het Agoratheater te Lelystad. De presentatie was in handen van Dione de Graaff. Ik was genomineerd voor de titel Sportman van Flevoland.

Voor deze sportverkiezingen moet sinds een paar jaar gestemd worden door het "publiek", de inwoners van Flevoland. Een derde deel van de stemmmen wordt daardoor bepaald. Een ander deel wordt vastgesteld door de provinciale sportpers en het overige deel door de topsportpashouders van de provincie.

Gregory Sedoc werd uitgeroepen tot Sportman van Flevoland. Hij veroverde een medaille op de EK indoor. Turnster Céline van Gerner mag zich het komende jaar Sportvrouw van de provincie noemen. Mijn felicitaties voor deze terechte winnaars!

Zie ook de website van Sportservice Flevoland.